Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail'e karşı mesaj taşıyan grup, yürüyüş gerçekleştirerek Cengiz Andiç Kültür Merkezi'ne ulaştı. Yürüyüş sonrasında Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İsrail'in uzun süredir devam eden zulmünü ve özellikle 7 Ekim'den itibaren artan saldırıları vurgulayarak, İsrail'in insan hakları ve uluslararası hukuk kurallarını ihlal ederek binlerce masum insanı katlettiğini belirtti.

Şevli, açıklamasında Filistin'de yaşanan dramaya sessiz kalmamanın önemine vurgu yaparak, İsrail'in saldırılarının durması ve Filistin'deki barışın sağlanması için çağrıda bulundu.

TÜİK açıkladı: Nisan ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? TÜİK açıkladı: Nisan ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan ise İsrail'in Gazze'de soykırım uyguladığını ifade ederek, dünya genelinde ender görülen bir zulmün yaşandığını belirtti. Candan, üniversitenin akademisyen ve öğrencileri olarak yapılan katliamın durdurulması için seslerini yükselttiklerini ve Filistinli kardeşlerine dualarla destek verdiklerini söyledi.

Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Çiçek de Filistin'deki katliama karşı milyonlarca insanın sokaklarda olduğunu belirterek, İsrail'in hukuk tanımaksızın saldırılarına devam ettiğini ve yaşanan acıların son bulmasını arzuladıklarını ifade etti.