Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, öncelikle İstanbul'da bir lisede meydana gelen öğrenci-öğretmen ilişkisi kaynaklı şiddet olayını kınayarak baş sağlığı diledi. Şiddetin önlenmesi için toplumsal bir mücadele gerektiğini vurguladı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmene yönelik şiddetin cezalandırılmasıyla ilgili hukuki tedbirlerin alındığını belirtti.

Müfredat konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, bilgiye erişimin kolaylaşmasıyla artık müfredatın sadece bilgi vermekten ziyade edinilen bilgiyi beceriye dönüştürebilme yeteneğine odaklanması gerektiğini ifade etti. Bu doğrultuda dünya genelinde müfredatların değiştiğine dikkat çekti ve Türkiye'nin de bu değişime ayak uydurması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, yeni müfredat taslağına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, askı sürecinin devam ettiğini ancak katkı oranlarının azaldığını belirtti. Yeni müfredatın kademeli bir geçişle uygulanacağını ve başlangıç sınıflarından itibaren yeni müfredatın geçerli olacağını ifade etti. Ancak ara sınıfların eski süreç, müfredat ve materyallerle devam edeceğini söyledi.

"Değişiklik yapmamız gerektiği çok açık"

"Bilgiye erişmenin zor olduğu dönemlerde çocuklarımıza bütün bilgilerin okulda verilmesi gerektiği dönemlerin artık geride kaldığını fark etmemiz gerekiyor" diye konuşan Bakan Tekin, "Dünya örnekleri bunu fark etmiş ve müfredatı bilgiyi edinmekten ziyade edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilme kapasiteleri üzerine kurgulamış. Bizim burada bir değişiklik yapmamız gerektiği çok açık" ifadesini kullandı.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

"Ara sınıflarla ilgili olarak eski süreç, eski müfredat, eski materyaller aynen devam edecekler"

Geçtiğimiz günlerde yeni müfredat taslağına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Tekin, şunları aktardı:

"Askı süreci ile ilgili bir hafta süre vermiştik. Nitelikli katkılar devam ederse süreci uzatacağımızı söylemiştik. Askı sürecine katkı verme eğilimi Talim ve Terbiye Kurulu her gün takip ediyor, analiz ediyor. Grafiklere baktığımızda katkı verme oranları aşağıya doğru artık inmeye başladı. Cuma günü itibariyle süreci tamamlayıp ilgili eğitim öğretim daireleri ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızın gelen öneriler doğrultusunda çalışmalarından sonra onaylayıp yürürlüğe koyacağız. Kademeli bir geçiş öngörüyoruz. Her eğitim öğretim kademesinin başlangıç sınıflarının yeni müfredatın uygulanmaya başlayacağı sınıflar olarak belirledik. Ara sınıflarla ilgili olarak eski süreç, eski müfredat, eski materyaller aynen devam edecekler. Onlarla ilgili bir kararımız ve tasarrufumuz yok."