Meclis'e gönderilen yazıda, alınacak 100 metro aracının 64'ünün M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda, geri kalan 36'sının ise M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda kullanılacağı belirtildi. Bu yeni araçların hizmete girmesiyle 2,5 milyonu aşan yolcuya daha etkin bir ulaşım hizmeti sunulması planlanıyor.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Öneride Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nın saatte 70 bin yolcu kapasitesine sahip olduğu, ancak mevcut tren setinin yoğun kullanımı nedeniyle sorunlar yaşandığı ve sefer sıklığının düşürülmesiyle hizmetin iyileştirilmesi gerektiği ifade edildi. Yapılacak olan bu alımla birlikte, sefer sıklığı 5 dakikadan 4 dakikaya düşürülerek ulaşım hizmetinin kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

Yine meclise gönderilen yazıda, projenin toplam maliyetinin 230 milyon euro olduğu ve ek finansmana ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bu kapsamda, dış borçlanmanın 150 milyon euro ile sınırlı olması için İBB Başkanına yetki verilmesi teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu tarafından incelenerek oy birliğiyle kabul edildi. Bu adım, toplu taşıma hizmetinin kalitesini artırmayı ve İstanbul'daki trafik sorunlarına çözüm getirmeyi hedefliyor.