• DOLAR 32,45 %-0.15
  • EURO 34,83 %-0.66
  • ALTIN 2.439,70 %0.14
  • BİST100 9.916 %2.05
  • BITCOIN 62.995 %-1.72
  • ETHERIUM 3.126 %-0.6
26°
14:42 Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla öğretmen ve öğrencilerin eğitim gezilerinde yeni düzenlemeye dikkat çekti. İşte detaylar...

14:37 Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahminlerini paylaştı. İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yarın gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği duyuruldu. Meteoroloji'den yapılan değerlendirmeye göre, Ankara, Bolu, Çankırı, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Kırıkkale'nin batısında gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

14:36 Güncel

Sigaradan sonra alkol ürünlerine de zam geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden rakı ve şarap fiyatlarındaki artışı duyurdu. Şarap fiyatları iki ayrı grupta yüzde 7 ile yüzde 10 arasında artarken, 70'lik rakı fiyatı 76 TL yükseldi.

14:29 Güncel

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün maliyetlerinin 500 bin liradan başladığını ve gençlerin evlilik planlarını ertelemek zorunda kaldığını belirtti. Palandöken, "Döviz kurlarındaki yükseliş ve enflasyonun getirdiği fiyat artışları, düğün maliyetlerini ciddi şekilde etkiliyor," dedi.

13:46 Güncel

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), 2024 yılının ikinci dönemine ait serbest muhasebeci mali müşavirlik sınav tarihlerini duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, sınavlar 24 ve 25 Ağustos tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde gerçekleştirilecek.

13:39 Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacağını kesin bir dille açıkladı. Bakan Işıkhan, katıldığı canlı yayında yaptığı değerlendirmelerle, asgari ücret düzenlemelerinin seçim malzemesi olarak kullanılmasına yönelik eleştirilerde bulundu ve ekonomik dengeleri gözeterek hareket ettiklerini vurguladı.

13:28 Güncel

Meral Akşener İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada "Gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı asla pişman olmadım, bugün de pişman değilim. Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım" dedi.

12:20 Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gıda sektöründeki KDV istismarını önlemeye yönelik olarak Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin, işletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru belgelendirilmesi amacıyla yapıldığını açıkladı. Şimşek, KDV oranları ile ilgili kararın örnekleriyle birlikte bugün Resmi Gazete'de yayınlandığını belirtti.

12:11 Güncel

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yaklaşık 1 ay içinde gerçekleştirilecek olan olağan seçimli genel kurulda yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

11:45 Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağını kamuoyunun değerlendirmesine sundu. Bu taslakla birlikte matematik derslerinde algoritma-bilişim odaklı bir yaklaşım benimseniyor.