Yunanistan, Ege Adaları İçin Vize Kolaylığını Artırıyor! İşte Detaylar Yunanistan, Ege Adaları İçin Vize Kolaylığını Artırıyor! İşte Detaylar

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından piyasalarda, izleyeceği ekonomi politikaları büyük bir merakla takip ediliyor. Şimşek'in yeni göreviyle birlikte ekonomi bürokrasisinde yapılacak atamalar ve Merkez Bankası'nın 22 Haziran'daki faiz kararı da bekleniyor.

Amerikan yatırım bankası JP Morgan, yayımladığı bir notta politika faizinde sert bir yükseliş beklentisini paylaştı. Banka, Merkez Bankası'nın Haziran toplantısında faiz oranını yüzde 25'e çıkarabileceği tahmininde bulundu. Fransız Societe Generale ise faizin 650 baz puan artışla yüzde 15'e yükseleceği öngörüsünde bulunarak, ilerleyen aylarda da faiz artışlarının devam edeceğini belirtti.

Ancak, bazı uzmanlar daha yavaş ve kademeli bir politika değişimini bekliyor. İktisatçı Prof. Dr. Sinan Alçın, Şimşek'in atanmasını normalleşme sürecine işaret olarak değerlendirirken, politika yapıcıların daha az cömert davranacağını öngörüyor. Bu durumun herkes açısından fiyat istikrarının sağlanması adına önemli bir adım olduğunu belirtiyor. Ekonomist Seltem İyigün ise yeni ekonomi programıyla faiz artışlarının çelişmeyeceğini düşündüğünü ifade ediyor.

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak izleyeceği politikalar hakkında henüz detaylı bilgiler bulunmamaktadır. Ancak, ekonomi aktörleri ve piyasalar, Şimşek'in liderliğindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomik istikrarı sağlama ve sürdürülebilir büyümeyi destekleme hedefleri doğrultusunda adımlar atmasını beklemektedir.