Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği, X'teki hesabından yaptığı paylaşımla Ege adaları için geçerli olan ekspres vize uygulamasının kapsamının genişletildiğini duyurdu.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

30 Mart itibarıyla başlatılan ekspres vize uygulaması, artık 10 Ege adası için geçerli olacak. Türkiye'den gelen ziyaretçiler, İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adalarına ilaveten İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adalarında da ekspres vize uygulamasından faydalanabilecek.

Ekspres vize talep eden Türk ziyaretçilerin, gerekli evrakları başvuru formuyla birlikte Yunan yetkili birimlerine ulaştırmaları gerekmektedir. Evraklar, adaya geçiş noktalarında yetkili birimlere teslim edilebilir ancak bekleme sürelerini azaltmak için evrakların seyahat acentelerine teslim edilmesi önerilmektedir.

Yunan makamları, her bir ada ziyareti için 1 ila 7 gün arasında geçerli olan vize vermektedir. Ekspres vizeler sadece ilgili adalar için geçerlidir ve Yunanistan'ın diğer bölgelerine geçişte kullanılamazlar.

Geçerli olan vizenin ücreti 60 avrodur ve sadece bir geçiş için geçerli.