Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredatın erişime açıldığını duyurdu. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından belirlenen taslak müfredatların bugünden itibaren 'http://tuk.saglik.gov.tr' adresinden erişilebilir olduğunu belirtti. Paylaşımında, öneri ve itirazların 6 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında online başvuru formu üzerinden alınacağını da bildirdi.

Harç, trafik, MTV borcu olanlar dikkat; kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranları yükseltildi Harç, trafik, MTV borcu olanlar dikkat; kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranları yükseltildi

Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği gereğince uzmanlık dallarına ait uzmanlık eğitimi çekirdek müfredatlarının belirlenerek ilan edildiği vurgulandı. Bu çerçevede, mevcut uzmanlık eğitimi çekirdek müfredatlarının güncellenme ihtiyacının ortaya çıktığı ve TUK Kararı ile tüm müfredat taslaklarının hazırlanarak Tıpta Uzmanlık Kuruluna sunulmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, TUKMOS komisyonları tarafından önerilen ve ön kabul süreci tamamlanan 43 tıpta uzmanlık ana dalı, 43 tıpta uzmanlık yan dalı ve 9 diş hekimliğinde uzmanlık ana dalı olmak üzere toplam 95 uzmanlık dalına ilişkin taslak müfredatın, öneri ve itirazların alınabilmesi için 29 Nisan 2024 tarihli ve 2510 sayılı Kurul Kararı gereğince askı sürecine alındığı belirtildi. Taslak müfredatların, 30 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 'tuk.saglik.gov.tr' resmi internet sayfasında erişime açıldığı ve öneri ve itirazların 6 Mayıs - 6 Haziran 2024 tarihleri arasında online ortamda başvuru formu aracılığıyla alınacağı kaydedildi. Belirlenen süre ve yöntem dışında yapılan itirazların dikkate alınmayacağı ifade edildi.