15 temmuz sadece bir darbe girişimi değildir! Bu bir savaşin ta kendisidir! Haçla hilâl'in, batiyla doğunun, imanla inkârin savaşini veriyoruz. Bugün yaşadiğimiz aşağilik eylemler neticesinde öngörülerim beni düşündürüyor. Daha çok birlik olmaliyiz, kenetlenmeli ve dimdik durmakliyiz. Dost düşmana göstermeliyiz herkesin ülkesi olsa da bizimkinin vatan olduğunu.

    “Kıyasıya bir savaştı bu, Haçla-Hilâl'in, Batı'yla Doğu'nun, imanla-inkârın savaşı. Hisarlar düşüyordu birer birer. Dost düşmana karıştı. Müstağripler bir ağızdan haykırıyordu. Teceddüt, teceddüt… Nihayet İstiklal Savaşı! Yangın alevleri içinde doğan genç bir Devlet. Evet, çetin bir imtihandan yüz akıyla çıkmıştık. Ateş mazinin birçok levslerini temizlemişti, ama Pyrhusvâri bir zaferdi bu. Batı'nın silahlı saldırısını püskürtmüş, Batılılaşma sevdasından kurtulamamıştık. Avrupa vazgeçmemişti avından. Aydınlar devrilen hisarlar karşısında sevinç çığlıkları atıyordu. Düşmanın teslim alamadığı tek kale almıştı: hafıza, yani dil. Bugünü düne bağlayan köprü uçurulmadıkça tarihten kopamazdık. Tasfiyecilerin her taarruzu bozguna uğruyordu. Karşılarında mabedin şuurlu ve inanmış bekçileri vardı.” Diyor Cemil MERİÇ. 

15 Temmuz için sadece bir darbe girişimi dersek büyük bir hataya düşeriz. Bu Ülke her şeyi gördü ama bu sahneyi görmemişti. Bu olay Millete karşı yapılmış büyük bir suçtur, ihanetin en büyüğüdür. Öyle ki namlusunu millete çeviren asker olamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayan Türk askeri olamaz. Asker ile Polisi karşı karşıya getiren bir zihniyet olamaz.  İşte bu zihniyetin en temel hedefi bağlı oldukları senaryoyu uygulayarak bu işgal harekâtını bir şekilde neticelendirmek olacaktır. Emin olunmalıdır ki senaristlerin A,B,C planları bu Millet ve Devlet için her daim devrede olacaktır. Kendilerini Dünya’nın merkezi ve ağababaları bilen senaristler oyunun her aşamasını planlarlar ve şartlar ne olursa olsun her halükarda kendilerinin kazanacaklarını hedefleyen türlü türlü senaryo ortaya koyarlar. Ama bilmiyorlar ki Allah da Millet de büyüktür İnşallah. Biz bu toprağın Mâlikini ALLÂH biliriz. Filizlenmemizi engelleyen çürükler temizlenecek ve durmadan yeşilleneceğiz.

Güneydoğuya DİKKAT! 15 Temmuz’da emellerine ulaşamayan şer odakları boş durmuyor, boş durmaları da imkânsızdır. Van, Elazığ ve Bitlis size neyi gösteriyorsa ben de aynısını görüyorum. Görüyorum ki bu sefer amaç daha da başka; 15 TEMMUZ SONRASI GÜNEYDOĞUYU DAHA FARKLI KAŞIMAK! Bu saatten sonra yazacağımız her şeyin olabilme ihtimali vardır ki Türkiye bunu fazlasıyla görmüştür. Ne bekliyorsun derseniz: Her şeyi bekliyorum… Toplumun ileri gelen aydınlarına, İşadamlarına, farklı derneklere, vakıflara, Doğuda yerel alimlere saldırılar bekliyorum. Toplumsal kaosu çıkartmak adına suikastlere girişeceklerini düşünüyorum. Yok şu öldü yok bu öldü şeklinde kitlesel eylemleri harekete geçirecek dedikodular yaymalarından kaygılanıyorum. Bombaları patlatıp, halkı yalan-yanlış bilgilerle sokağa döküp iç savaş çıkarmak düşüncelerini faaliyete geçirmelerinden kaygı endişe ediyorum. Bu yolda yapılacak her türlü eylemi mubah olarak göreceklerini düşünüyorum. İnanının aklınıza gelmeyen yalanlar uydurulabilir. Çünkü tek amaçları topyekun bir kaosun oluşması ve toplumunun çatışma kültürüne biran evvel girmesidir. Selam olsun Allah’ın ayetlerine inananlara. (Enam 54) Selam olsun Vatanı,  Bayrağı, Milleti, Devleti, Dili ve Dini için gözünü kırpmadan Şehadete yürüyecek neferelerr. Toprağa düşen her kandamlası için kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeyi, damarlarımızdaki asil kan kadar damarlarımızda sağlam cümleler dolaştırmayı Rabbim bizlere nasip etsin İnşallah. O halde güçlü, sabırlı ve uyanık olalım. Çünkü İki kişi bir kişiden, üç kişi iki kişiden hayırlıdır. Sustuğumuzda onlar korktuk, beklediğimizde sindik, sabrettiğimizde bittik sananlar korkunç bir yanılgı içerisindedirler. Bu millet söz konusu vatan olunca korkmaz, sinmez asla da bitmez ama onlar bizi anlayamazlar. Bilmiyorlar ki, her Firavun ‘un bir Musa’sı, her Nemrut’un bir İbrahim’i vardır. BİZ; BÜYÜK TÜRK MİLLETİ olarak ayrımcıların, bölücülerin, zalimlerin Musa’sı, hainlerin İbrahim’i ve geleceğimiz için NEFERLER olmaya devam edeceğiz


Durdu Mehmet GİRGEÇ