Sorarlar cam ustasına; Ey Usta kimdedir bu güç? Sanatında mı, Camında mı yoksa ateşinde mi? İrkilir ve doğrulur Usta ve seslenir; “GÜÇ ATEŞTEDİR.” BU coğrafya için de durum bundan gayrı değildir. Ateşler içerisindeyiz, yanıyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bedelini her ocağa ateş olup düşerek ödüyoruz.

Anadolu’nun mayasındadır ateş, sönmez! Dillerden, dullardan, bebelerden ve erlerden düşmez ağıtlar. Hepimiz Devletiz, Anadolu’nun mayasından ruhumuzun derinliklerine kadar emmişiz; Kalp ile tasdik, dil ile ikrâr etmişiz. Ele düşürmeyiz, her yürek dilden dile sırlar bu nefesi; Vatan olur, Bayrak olur, Millet olur; AL BAYRAĞA sarılıp da gelir ŞEHİT OLUR.
Ölümsüzlüğün kahramanları karşımıza geçer de Anadolu’nun aynası olur bu Millete: -Aynayı ayna yapan, seni sana gösterendir. Aynadaki sır O’dur, aynayı sırlayan O’dur, dünün, bugünün ve yarınındır görmesini bilene! Görüyor musun kendini Şehit oğlu Şehit? İşte sen busun ve kaderindir, bunu ruhunda taşıyorsun; Allah diyerek yaşıyorsun. Yürekli bakacak bize; anlayacak! Akıllı bakacak bize; nafile anlayamayacak. Böyledir Şehadet için yaşamak; Aklıyla yaşayan değil Yüreğiyle yaşayan anlayacak bizi çünkü biz Anadolu’sun Şehit oğlu Şehitleriyiz. Bizi yaşatan Kanımıza bundan gayrı bakamayız, o kan ki hafızamızdır, o kan ki sırrımızı barındırır, o kan ki muhtaç olduğumuz kudreti barındırır. O yüzden söyle ki aklıyla arayan bulamaz bizi yüreğiyle arayan, kanının asilliğini bilen ve savaşları Yürekliler ordusunun kazanacağını hisseden Asil Kan sahipleri hafızayı bulurcasına, karanlığı yararcasına ve ihaneti yıkarcasına bulur bizi. Binlerce yıllık Türklüğün aklı saklıdır, akıl bizim için Hürmettir ama Yürek bu topraklar için DEVLET’tir bizde. Anadolu’nun mayası yine yakmıştır ateşi: Hedef 2023 Yüzyıllık Türkiye Cumhuriyeti. Kim bilir belki de bilemezsiniz ki 100 yıllık Cumhuriyet içindir tüm bu savaşlar.

İhanet çetesi yine içeride ama emin olun bitirilecek. Ne diyordu Dede Korkut: “Kahpe içerden olunca Kapı kilit tutmaz oğul!” Geçmişinden ders almazsan o kapıda kalmaz oğul! Eğer sen Anadolu topraklarında Savaş görmek istemiyorsan akıncı uç beylerin olacak da gidecek bir yerlere. Karşılayacak birilerini Vatan toprakların dışında. Ve sen toprağında savaş görmek istemiyorsan yanı başındaki savaşa kayıtsız kalmayacaksın; Amerikalının, Rus’un ve İngiliz’in yanı başına kadar geldiği bir zamanda. Muhtaç olduğu kudreti damarında Asil kanda bulan herkese Selam olsun. Binbaşı Barış DEDEBAĞI'ın darbecilere söylediği “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe” sözünü şimdi Güneyimizdeki işgal gücü için söyleyelim: YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE.

Durdu Mehmet GİRGEÇ