2010 Kpss hırsızlığı ile İlk mücadeleyi başlatan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Sayın İsmail KONCUK şimdi de öğrencilerimiz için çözümü gösteriyor. ÇÖZÜM: YERLİ VE MİLLİ YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARIDIR. İyi anlaşılmalı ve ders alınmalıdır! Bu proje bundan sonraki gençler için kurtuluş reçetesi olsun inşallah!


Birilerinin bıçaklarının her iki tarafı da kesiyor, bizim teşkilatımız ise ısrarla KPSS hırsızlığının üzerine gidiyor ve her şeye rağmen geri adım atmıyordu. Dönemin en meşhur gazetelerinin manşetlerinden geçiyordu o haber "İSMAİL KONCUK DA ŞÜPHELİLERİN ARASINDA, BİLGİSAYARLARINA EL KONULACAK! Bir televizyon kanalı akşama kadar, Genel Başkanımızın da şüpheli olduğu kopyanın Türk Eğitim Sen üyeleri tarafından yapıldığına dair haberler döndürülüyordu. Kopya olayının üzerine cesurca gidiliyor, Anadolu’nun evlatlarının alın teri tüm zorluklara rağmen yenilmeyecek, yeditrmeyiz deniliyordu. Etkili makamlarda olan, birçok kişi Genel Başkan Sayın İsmail KONCUK’u suçluyor, internet sitelerine düşen haberlere, yaptığı açıklamalara, şahsına yönelik ağır hakaret yorumları yapılıyorı, kızı sınavda düşük puan aldığı için, sınavı iptal ettirmeye çalıştığı iddia ediliyordu. Genel Başkan ise kızının adını, bu alçaklar tekrar istismar etmesin, diye, iptal edilen eğitim bilimleri sınavına dahi girdirmiyordu. Zamanın YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Genel Başkanı yalan söylemekle itham ediyor, yetkili makamlarda olan pek çok kişi, kopyayı kökten red ediyor, koro halinde tertemiz bir sınav yapılmıştır, diye savunma yapıyorlardı.

Gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi kötü bir huyu olduğu gerçeği gün yüzüne çıktı aradan tam 6 yıl geçmesine rağmen Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce Eğitim Bilimleri bölümü iptal edilen 2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısmını da 2016 yılında iptal etti. 2010 KPSS Eğitim Bilimleri testi 2010 yılında iptal edilmişti. Ancak GK-GY testlerinde de normalin dışında yüksek netlerin olması nedeniyle kopya olduğunu haykırılmış ama gerçekler kabul edilmemişti. 6 yıldan sonra Ankara 1. İdare Mahkemesi 2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinde de kopya çekildiğine dair kanıtlar elde etmesinden sonra bu testleri de iptal etti. Zaman Genel Başkan İsmail KONCUK’u haklı çıkarmış ve konuyla ilgili şöyle bir açıklama yapmıştı: Meşhur, 2010 KPSS hırsızlığı ile ilgili bazı hatıralarımı da, tarihe not düşmek adına, sizlerle paylaşmak istiyorum.” İnsanın kendisini anlatması hiç hoş değildir. Atalar “İyi kızı el över, kötü kızı anası över. “demişler." doğrudur. Bir takım insanların geçmiş hatalarını konuşmayı da çok doğru bulmam, sürekli bunları ısıtıp ısıtıp gündeme getirmek ne kadar doğrudur, kimsenin kirli çamaşırlarını karıştırmak bizim işimiz değildir, Allah ıslah etsin, diye düşünürüm. Bunlara rağmen bazı kişi ve grupların kendi kirli geçmişlerini kapatmak için, bizleri karalamaya çalışmasına da sessiz kalmak, bunları kabullenmek olarak görülebilir. Demişti.
Yıl 2016 Türk Eğitim-Sen bir ilke imza atıyor: YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU! Bu proje Türkiye açısından iyi incelenmeli ve idrak edilmelidir. İlk defa bir öğrenci yurdu yaptırılıyor ve ismi Ömer HALİSDEMİR olarak kamuoyuna duyuruluyor. Bu isim Türkiye Kamu-Sen’in- Türk Eğitim-Sen’in birleştirici gücünü bir kez daha ortaya çıkarırken esasında Türkiye’nin öğrenci yurdu gerçeğini de ortaya koyuyor. Açılışında konuşmasında bu gerçeği dile getiren Genel Başkan İsmail KONCUK: ÖMER HALİSDEMİR İSMİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ TEMSİL ETMEKTEDİR. Diye başlayan Genel Başkan neler diyor: “Yıllarca bu ülkenin evlatları yurt sıkıntısından dolayı bir takım odakların insafına terk edildi. Türk milletini geleceğe taşıyacak evlatlarımızı yetiştirmek mümkünken maalesef birileri tarafından kendi insanına silah sıkan, bomba atan bir nesil yetiştirildi. Böyle değerlendirdiğimizde gerçekten kahroluyoruz. Belki de bu ülkenin geleceğini omuzlayacak çok zeki evlatlarımız art niyetli insanların kucağına terk edildiği için, sahip çıkılmadığı için bugün kendi insanına silah sıkacak hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacak zihniyetteki insanlar haline dönüştü. Onun için bu yaptığımız faaliyetler çok önemlidir. Gücümüz neye yetiyorsa bundan sonra da Allah nasip ederse başka illerde de benzeri faaliyetleri gücümüz oranda yapmaya gayret göstereceğiz. Umuyoruz ki okullarımız da olur. Neden olmasın? Bu camia bunları yapmaktan aciz bir camia asla değildir. Bu camiada Türkiye, millet sevdalıları var. Ben yurdumuzun adını günümüzün birlik ve beraberliğini temsil etmesinden dolayı tüm şehitlerimize temsil etmesi adına vakar ve cesaret örneği gösterdiğinden dolayı adını Ömer Halisdemir olmasını temenni ediyorum.”

2010 Kpss hırsızlığı ile İlk mücadeleyi başlatan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Sayın İsmail KONCUK şimdi de öğrencilerimiz için çözümü gösteriyor. ÇÖZÜM: YERLİ VE MİLLİ YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARIDIR. İYİ ANLAŞILMALI VE DERS ALINMALIDIR! Ankara'da temeli atılan ilk ve tek öğrenci yurdumu milletimize ve Teşkilatımıza hayırlı olsun. Emeği geçenlerden, bu memleketin evlatları için iğne ucu kadar hizmeti dahi olanlardan Rabbim razı ve memnun olsun İnşallah. BU PROJE BUNDAN SONRAKİ GENÇLER İÇİN KURTULUŞ REÇETESİ OLSUN İNŞALLAH!