Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen olmak için şartlar değişiyor! İşte detaylar... Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen olmak için şartlar değişiyor! İşte detaylar...

Otomotiv sektörü gazetecisi Emre Özpeynirci, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda Eylül ayında aylık bazda ilk kez otomotiv ihracatının ikinci sıraya gerilediğini belirterek otomotiv ihracatında düşüş yaşandığını belirtti.

Otomotiv sektörü gazetecisi Emre Özpeynirci'nin işte o paylaşımı:

"Otomotiv ihracatı bu yıl aylık bazda ilk kez 2. sıraya geriledi Eylül ayında; Otomobil ihracatı %4 azalarak 776 milyon dolara, Ticari araç ihracatı %4 düşerek 402 milyon dolara inerken, Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı %104 artarak, 213 milyon dolara, Tedarik sanayi (yedek parça) ihracatı ise %2 artarak 1.2 milyar dolara yükseldi. Tedarik sanayi ile otobüs ve minibüs ihracatının etkisiyle eylülde Türkiye otomotiv sektörü %2,6 artışla 2 milyar 822 milyon dolar ihracat yaptı. Türkiye ihracatında bu yıl aylık bazda ilk kez ikinci sıraya gerilen otomotiv sektörü, %14,6'lık payla Kimyevi Maddeler ve Mamulleri'nin gerisinde kaldı. 9 ay sonunda ise otomotiv sektörü 25,6 milyar dolar ile liderliğini devam ettiriyor."

image-963