İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla alınan valilik yasağı sebebiyle toplu taşıma düzenlemelerini ve özel önlemleri duyurdu. Bu kapsamda, İstanbul'da yaşanabilecek aksamaları önlemek adına İETT ek seferler düzenleyecek ve İBB tarafından işletilen toplu taşıma araçları, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine ücretsiz hizmet verecek.

Toplu taşımada yapılan düzenlemeler

1 Mayıs Çarşamba günü itibarıyla saat 05.30'dan başlayarak, İstanbul'da birçok metro ve metrobüs durağı kullanıma kapatılacak. Özellikle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu durakları sefere kapatılacak. Aynı zamanda, Taksim Meydan ve Kabataş Füniküler hattı ile İstiklal Caddesi'ndeki Nostalji Tramvayı'nın seferleri yapılmayacak.

Ücretsiz ulaşım ve ek seferler

İETT, planlanan seferlerin sorunsuz devam edebilmesi için 65 araç ile 520 ek sefer düzenleyecek. Kapatılacak yollar ve potansiyel yoğunluklara karşı alınan bu tedbirlerle, İstanbul'un toplu taşıma ağının etkinliği korunmaya çalışılacak. Ücretsiz ulaşım, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri için geçerli olacak ve bu imkan tüm İBB işletmesi araçlarında sağlanacak.

Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak

Şehir hatları ve park yasağı detayları

Şehir Hatları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs'ta Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşıması yapılacak; ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına olan seferler, valilik kararıyla yasaklanan bölgelere yapılamayacak. Ayrıca, Adalar ve Eyüpsultan seferleri devam ederken, Beyoğlu ve Hasköy sahil hatları valilik kararıyla yapılamayacak.

Araç park yasağı da uygulanacak olup, İspark'ın işlettiği önemli noktalardaki otoparklar boşaltılacak ve 1 Mayıs sabahı itibarıyla, belirtilen bölgelerde araç parkına müsaade edilmeyecek.