Bir apartmanın sakinleri, dairelerinin önündeki ayakkabıların bir hırsız tarafından çalınması ile şaşkına döndü. Yapılan güvenlik kamerası incelemeleri neticesinde şüpheli, polis tarafından kısa süre içerisinde yakalandı. Kendisine açılan davanın sonunda 3 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, bu kararı temyiz etti. Temyiz sürecinde, Yargıtay 6. Ceza Dairesi, konu hakkında oldukça dikkat çekici bir karara imza attı.

Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Emsal bir karara imza atıldı

Kararda, sanığın farklı dairelerin önündeki ayakkabıları toplayarak çalmasının, hukuki anlamda ‘nitelikli hırsızlık’ suçunu oluşturduğu belirtildi. Ayrıca, kararda ifade edilen “aynı neviden fikri içtima oluşturma” ifadesiyle, sanığın aynı apartman binasında, ayrı dairelerde oturan kişilerin ayakkabılarını çalması durumunun zincirleme bir suç oluşturduğuna işaret edildi.

Cezada artırım gerekliliği

Yargıtay 6. Ceza Dairesi, bu tür hırsızlık eylemlerinin toplumda endişeye sebep olduğunu, bu nedenle de cezanın caydırıcılık ilkesi doğrultusunda artırılması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda, hırsızlık eyleminin geceleyin gerçekleştirilmiş olması, uygulama maddesinin gösterilmemesi ve ceza tayininin hukuka uygun düşmemesi, kararın bozulma sebepleri arasında sıralandı.