Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla gündeme gelen İstanbul depremi için uzmanlardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. İstanbul'daki yapıların arz ettiği tehlikeye işaret eden uzmanlar, yetkilileri harekete geçmeleri için uyarırken, meydana gelebilecek bir depremde Kahramanmaraş merkezli yaşanan felaketten daha büyük bir felaket yaşanabileceğine de dikkat çekiyor. 

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından afet bölgesindeki görevlerini tamamladıktan sonra İstanbul’a dönen 2 bin 800 İBB personeli ile bir araya gelen Ekrem İmamoğlu, İstanbul için beklenen deprem ile ilgili başlatacakları seferberliğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başlatılacak çalışma kapsamında her kurumla şartsız çalışmak istediklerinin altını çizen İBB Başkanı, Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla ortaya çıkan felaketin İstanbul'a yaşatılmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Birkaç gün içinde detaylarının paylaşılacağı seferberlik ile ilgili Ekrem İmamoğlu, deprem konusuna odaklanan bir web sitesini sürdürülebilir bir iletişim için hizmete sunacaklarını açıkladı.

İmamoğlu hükümete seslenerek, projeyi el ele verip gerçekleştirme çağrısında bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları:

''Çağrılarda bulundum. Biz her kurumla her ortamda koşulsuz şartsız omuz omuza çalışmak istiyoruz dedim ve demeye devam edeceğim. Bu anlayış içerisinde İstanbul'da yeni bir döneme adım atıyoruz. Üç dört gün içinde vatandaşlarımızı bir seferberlik sürecine dahil etmek isteyeceğim.

Deprem bölgemize destek için gittik ve gitmeye devam edeceğiz. Bu trajedinin İstanbul'a yaşatılmasına her ne olursa olsun izin vermeyeceğim.

Deprem gerçekliliği konusunda hiçbir siyasi kaygıya düşmeden iş birliğine hazırızı. İstanbul depremi diye bir şey yok tüm marmara bölgesini kapsıyor. Önümüzdeki günlerde buradan çıkan dersleri tüm kurumlarla paylaşacağız. Kimin hangi ölçekte nerelerde sorumlu olacağını bilimin ışığında takip edeceğiz.

Buradan ilan ettiğimiz seferberlik dalga dalga İstanbul'un her yerine yayılacak .Örgütlenme çalışmasını her yerde yapacağız.

İstanbul’u hakkını vererek depreme hazır hale getirmek için Türkiye’nin GSYH’sının üzerinde bir para gerekiyor. 90 bin ağır hasarlı ya da çok ağır hasarlı binadan bahsediyoruz. Sadece sorunlu binaları depreme hazır hale getirmenin maliyeti 360 milyar doları aşabilmektedir.

Sadece deprem konusuna odaklanan bir web sitesini sürdürülebilir bir iletişim için hizmete sunuyoruz. Manipülasyonlar toplumu paniğe sürüklüyor. Deprem konunda her türlü doğru bilgiye bu site üzerinden öğrenebileceksiniz.

Dört bir yandan halkımız yardıma koştu. Karşıtlıklar, düşmanlıklar bu ortamda unutulur. Buradan başta hükümetimize çağrı yapmak istiyorum. Hem deprem bölgelerine hep birlikte rahatlatmanın mücadelesini verelim.

Gelin bu seferberlik anında bir proje yapalım. Gelin o büyük projeyi ıssızlığın ortasındaki coğrafyaya gömmeyelim. Kanal İstanbul gibi anlamsız işlere ihtiyaç yoktur. Gelin bu yatırımı bu kez insanımız için yapalım. İstanbul'un her tarafını şantiyeye çevirelim ama yaşatacak bir şeyler yapalım. Bu kez ıssızlığa ve bir avuç girişimciye değil insanımıza yapalım yatırımı.''