SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine yılın ikinci yarısında yüzde 25 zam yapılacağı duyuruldu. Bu zamla birlikte memur ve emekliler, 15 Temmuz itibarıyla zamlı maaş ve aylıklarını alacaklar. En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarken, en düşük emekli aylığı ise 7.500 liraya yükseldi.

Türk lirası mevduata uygulanan stopaj oranları değişti Türk lirası mevduata uygulanan stopaj oranları değişti

Yasal düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşacak ve 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Temmuz zammıyla oluşan fark ise bu ay içinde emeklilere ödenecek. Zam, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin kök aylıklarına uygulanacak ve emekli aylıkları temmuz ayından sonra da 7.500 lira olarak ödenecek.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında mart ayında dilekçe verenler de yüzde 25 zamdan yararlanacaklar. EYT'liler de dâhil olmak üzere tüm emekliler bu oranda zam alacaklar. Örneğin, 7.550 lira emekli aylığı alan bir EYT'li, 9.437 lira aylık alacak.

En düşük memur emekli aylığı 9.877 liraya çıkarıldı. Diğer emekli aylıkları ise şu şekilde güncellendi: 2000 öncesi SSK emeklileri 7.616 lira, SSK 2000 sonrası emeklileri 4.720 lira, Bağ-Kur aylığı 5.549 lira, Bağ-Kur (tarım) aylığı 4.268 lira.

Zamlı maaş ve aylıkların ödemeleri, Meclis'teki yasal düzenlemenin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek. Memur emeklileri 15 Temmuz'da, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 17-28 Temmuz tarihleri arasında ödemelerini alacaklar. Memurlara Temmuz aylığı için yapılan ödemelerin ardından oluşan zam farkı ise SGK tarafından belirlenen tarihte ödenecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi