Reisi'nin Cenaze Törenine Yılmaz ve Fidan Katılacak Reisi'nin Cenaze Törenine Yılmaz ve Fidan Katılacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaklaşan seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, seçim tarihine ve adaylığına dair önemli ifadeler kullandı.

Büyükekşi, kulüplerin seçimin erkene alınması talebine dikkat çekti. 18 Temmuz'da yapılacak seçim için 130 imza gerektiğini ancak henüz 80 imzanın toplandığını belirtti. Süper Lig'deki 12 kulübün kesinlikle imza vermeyeceğini ifade eden Büyükekşi, azınlıkta olan kulüplerin kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ve bu talebin Türk futbolu adına yapılmadığını vurguladı.

18 Temmuz'daki seçim tarihinin uygun olduğunu savunan Büyükekşi, görevine başladığı 2 Temmuz'dan bu yana yapılan çalışmaları ve federasyondaki düzenlemeleri anlattı. Ancak adaylık konusunda net bir açıklama yapmaktan kaçındı. Mayıs sonunda aday olup olmayacaklarına karar vereceklerini belirten Büyükekşi, kulüplerin kendisini istemesi gerektiğini ve bu yönde birçok başkanın destek verdiğini ifade etti.

Büyükekşi, istenmediği bir yerde durmayacağını ve kulüplerin desteğinin önemli olduğunu vurgulayarak, adaylık sürecindeki tutumunu belirtti.