Konya'nın mş-eşhur yemeklerinden biri olan etli ekmek için taslak oluşturuldu. Standart belgelendirme kriterlerine yönelik oluşturulan taslak kapsamında, etli ekmeğin yapımında sadece buğday unu, su, maya ve tuz kullanılması istendi. Malzemelerle oluşan hamur bir saat oda sıcaklığında bekletilmesi gerekecek.

Bu hamur daha sonra ince bir şekilde açılıp kasaplık sığır ve dana gövde etlerinden sağlanan kıyma, tuz, domates, yeşil biber, maydanoz ve kuru soğandan oluşan iç harç ilave edilecek. Ekmek daha sonra üzeri ve hamurun uçları ve kenarları şekillendirilerek, fırında 5 dakika pişirilecek.

ETLİ EKMEĞE BOY UYARISI

Pişirilmiş etli ekmeğin boyu 75 ila 90, eni ise 15 ila 20 santimetre aralığında olması zorunlu hale getirildi.

Bakan Tekin'in makam aracı TEM’de kaza yaptı Bakan Tekin'in makam aracı TEM’de kaza yaptı

Söz konusu taslakta etli ekmeğin tat ve koku, renk, görünüş açısından özellikleri listelendi. Bu kapsamda, “Etli ekmek pişirilmeden önce ve sonra kendine özgü tat ve kokuda olmalı, ekşime, küflenme, kokuşma ve bozulma olmamalı, yabancı tat ve/veya koku bulunmamalıdır. Çeşni malzemesi olarak kullanılan malzemelerin pişmeden önce ve sonra kendine özgü renk ve görünüşte olması, yabancı madde bulunmaması" açısından kriterler paylaşıldı.