Tarım ve Orman Bakanlığı, bitkisel ve hayvansal üretim yapan üreticilere yönelik büyük bir destek programını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, üreticilere 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi imkanı sağlanacak. Bu kredinin yüzde 70'i tarımsal girdiler için ayni, yüzde 30'u ise nakit olarak kullanılabilecek.

Kredinin Kullanım Alanları ve Şartları

Üreticiler, bu krediyi akaryakıt, veterinerlik hizmeti, yem, ilaç, aşı, gübre, tohum, fide gibi çeşitli tarımsal girdiler için kullanabilecek. Ayrıca, üretim planlaması yapan üreticilere yüzde 20, sözleşmeli üretim yapan gerçek ve tüzel kişilere ise yüzde 15 ek faiz indirimi sağlanacak.

MEB, YKS için çevrim içi deneme sınavı yapacak MEB, YKS için çevrim içi deneme sınavı yapacak

Özel Destekler ve AR-GE Projeleri

Hastalıktan ari işletmelere, sağlık sertifikasına sahip olanlara ve bu sertifikayı alacak hayvancılık işletmelerine yüzde 70 ile 100 arasında faiz indirimi uygulanacak. Yeni kurulacak seralar, kapalı bitkisel üretim üniteleri, mantar üretim tesisleri ve meyve bahçeleri için de Bakanlık onaylı uygunluk belgeleri ile kredi kullanımı mümkün olacak.

Araştırma ve Geliştirme Destek Programı kapsamında desteklenen tarımsal AR-GE firmaları ve girişimciler yüzde 50 faiz indirimli yatırım ve işletme kredisi kullanabilecekler. Biyolojik ve biyoteknik mücadelede kullanılan ürünlerin üretimi için yapılan yatırımlar da bu destekten faydalanacak.