Türkiye'nin Çeşitli Bölgelerinde Kuvvetli Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin birçok bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. MGM, yağışların Marmara, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olacağını belirtti. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz bölgelerinde sağanakların yer yer gök gürültülü geçeceği tahmin ediliyor.

Sel ve Su Baskını Riskine Karşı Uyarılar Yapıldı

Meteoroloji, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu çevrelerinde yaşayanlar için riskin yüksek olduğu vurgulandı. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toz taşınımı beklendiği ve bu durumun görüş mesafesini düşürebileceği, hava kalitesini azaltabileceği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği bildirildi.

Okul müdürü ve oğlu otobüste darbetmişti: Yaşlı adam hayatını kaybetti Okul müdürü ve oğlu otobüste darbetmişti: Yaşlı adam hayatını kaybetti

Vatandaşlara Öneriler ve Önlemler

Meteoroloji yetkilileri, beklenen kuvvetli yağışlar ve olası sel durumlarına karşı vatandaşlara alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi. Buna göre, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve dolu yağışı gibi doğal olaylara karşı temkinli olunması, özellikle yağış anında açık alanlarda bulunmamaya özen gösterilmesi gerektiği aktarıldı. Ayrıca, toz taşınımı yaşanabilecek bölgelerde solunum güçlüğü çekebilecek kişilerin dışarı çıkmamaları önerildi.