İçişleri Bakanı: Terör Örgütlerin Taksim'e Gelme Çağrılarına Karşı Önlem Alınacak İçişleri Bakanı: Terör Örgütlerin Taksim'e Gelme Çağrılarına Karşı Önlem Alınacak

Bu yılın ikinci yarısında bedelli askerlik başvurusunda bulunan kişilerden alınacak ücret miktarı belirlendi. Ödenecek ücret, başvurunun yapıldığı tarihteki maaş katsayısı üzerinden hesaplanmaktadır. Ancak, memur maaşlarına yapılan seyyanen zamın maaş katsayısına dahil edilmemesi, bedelli askerlik ücretinin daha fazla artmasını engelledi.

Temmuz ayında memur maaşlarına yüksek bir zam yapılacağı daha önce açıklanmıştı, ancak bu zam miktarının nasıl hesaplanacağı belirsizdi. Bu durum, bedelli askerlik yapmayı planlayan gençler arasında endişe yaratmıştı. Ancak, memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur maaş katsayısına dahil edilmedi. Bu nedenle temmuz ayında memur maaş katsayısı yüzde 17.55 oranında artış gösterdi.

Bu durum, bedelli askerlik ücretinin daha fazla artmasını engelledi. Örneğin, 2023'ün ocak-haziran döneminde bedelli askerlik ücreti 104.084 TL olarak belirlenmişken, temmuz-aralık dönemi için bu ücret 122.350,80 TL olarak güncellendi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi