Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri için başvuruların başladığı duyuruldu. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, 2017 yılından bu yana verilen ödüller kapsamında bu yıl da başvurular kabul edilecek.

Başvurular, bugünden itibaren 13 Mayıs Pazartesi günü saat 23.59'a kadar yapılabilecek. 2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri, "bireysel", "kurumsal", "özel alan" ve "özel" olmak üzere dört ana başlık altında toplam 12 kategoride verilecek.

Bireysel Ödüller kapsamında, dört farklı alanda Yılın Doktora Tezi Ödülü verilecek. Bu ödüllerle, doktora tezi sahibi ve tez danışmanı tarafından tamamlanmış doktora tezlerine vurgu yapılacak ve hoca-öğrenci ortak başarısının önemi vurgulanacak.

Kurumsal Ödüller ise yenilikçi çalışmaların ve iyi uygulama örneklerinin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla verilecek. Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları, Toplumsal Sorumluluk, Uluslararası İşbirliği, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere beş farklı kategoride ödüller verilecek.

Özel Alan Ödülleri ise Milli Yenilik Ödülü ve Bilim Diplomasisi Ödülü kategorilerinde verilecek. Bu kategorideki ödüllerle, milli yenilik ve bilim diplomasisi alanında öncelikli görülen çalışmalar teşvik edilecek.

AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı

Özel Ödül ise İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü olarak belirlendi ve bu ödüle herhangi bir başvuru alınmayacak.

Başvuru şartları ve detaylı bilgilere http://odul.yok.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Yükseköğretim camiasındaki başarılı çalışmaların teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen bu ödüllerin, eğitim ve bilim alanında önemli katkılar sağlaması bekleniyor.