Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'ndan elde edilen günlük doğal gaz üretiminin önemli bir mihenk taşı olduğunu duyurdu. Günlük olarak üretilen 4,5 milyon metreküp gazın, yaklaşık 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayabileceği belirtildi. 

Üretim kapasitesinde artış hedefi

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda devam eden çalışmaların Mayıs ayına kadar günlük üretimi 5 milyon metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, bölgedeki potansiyel yeni rezerv keşiflerinin bu rakamı daha da artırabileceğini belirten Bayraktar, enerji sektöründeki bu gelişmelerin ülkenin ekonomik ve stratejik dinamiklerini olumlu yönde etkileyeceğine işaret etti.

Enerji bağımsızlığına doğru

Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacının büyük bir kısmını ithalat yoluyla karşıladığı bir dönemde, Sakarya Gaz Sahası'ndaki bu üretim artışı, enerji bağımsızlığına ulaşma yolunda büyük bir umut kaynağı olarak değerlendiriliyor. Bakan Bayraktar, doğal gaz üretimindeki artışın hem ekonomik hem de çevresel açıdan Türkiye'ye büyük faydalar sağlayacağını vurguladı.