Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada YSK'nın Türkiye'nin en güvenilir kurumlarının başında geldiğini şu sözlerle vurguladı:

 "Yüksek Seçim Kurulu Türkiye'nin güven noktasında en güvenilir kurumlarının başında gelir. Türk Seçim Kanununa göre seçimlerde hile ve hurda yapılması imkansızdır" 

Başörtüsüne Anayasal güvence getiren düzenleme ile ilgili de konuşan Bakan Bozdağ, CHP ve İyi Parti'nin Anayasa değişikliği teklifine karşı tutumlarına değinerek, başörtüsü konusunun gündemden kalıcı olarak çıkmasını istediklerini şu sözlerle ifade etti:

''Başörtüsü gündemden kalıcı olarak çıksın diyoruz. Kanun bu meseleyi geçmişte çözmedi. Muhalefetin önergesi başörtüsünü teferruat gibi görüyor. Sanki bunca haksızlık yaşanmamış gibi basite indiriyor. Sorunların kaynağı bunun dini inanç ile irtibatlı olmasıdır”

Önergeyi bahane için sunduklarını düşündüğünü ifade eden Bozdağ, “Samimiler ise gelsinler Genel Kurul’da destek olsunlar. Gelin bu konuyu siyasal istismar malzemesi olmaktan çıkaralım. Kadın ve erkek arasında kurulabileceğinin Anayasaya yazılmasının neresi yanlış. Ben oy birliği ile çıksın isterdim yakışan da budur. Oy birliği ile çıkması gereken bir anayasa değişikliği teklifi yine bertaraf edilmek üzere”