Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasına dair önemli bir uyarıda bulundu. Piyasalarda yaşanan son gelişmelerin ardından altının yeni haftada kısmi toparlanma yaşadığını belirten Memiş, ons altının 2300 dolar seviyesinde tutunurken, gram altın fiyatının da 2400 TL üzerinde seyrettiğini ifade etti.

Memiş'in açıklamalarına göre, ons altın haftaya yüzde 1'lik bir artışla başladı ve bir miktar toparlanma eğilimi gösteriyor. Ancak Memiş, takip ettikleri bant aralığının 2280-2380 dolar olduğunu belirterek, önümüzdeki hafta için ons altında 2260-2280 dolar seviyelerine kadar bir düşüş öngördü.

Bu durumun altın/dolar paritesinde olumlu etkiler yaratabileceğini dile getiren Memiş, şu anda bir kilogram altının 75 bin 700 dolar olduğunu ve ons altınla birlikte hareket ettiğini belirtti. Ons altında yaşanacak bir gerileme durumunda 74.500 dolar seviyesine gerileme ihtimalinin güçlü olduğunu vurguladı.

Galatasaray - Fenerbahçe maçının ilk 11'leri açıklandı Galatasaray - Fenerbahçe maçının ilk 11'leri açıklandı

Gram altın yatırımcılarının ons altını takip etmesi gerektiğini ifade eden Memiş, ons altının gidişatına paralel olarak gram altının da hareket edeceğini söyledi. Şu anda altının yüzde 50 alım fırsatı sunduğunu belirten uzman, geriye kalan yüzde 50 ihtimalde ise ons altının 2260-2280 dolar seviyelerine gerilemesi durumunda dolar üzerinden altın almanın daha uygun olacağını belirtti.