İlk tur seçimlerinin tamamlanmasının ardından ATA İttifakı'nın göstermiş olduğu Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tur için desteğini Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dan yana açıklarken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise desteğini Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana açıkladı.

ATA İttifakı'nın sağılması ile ittifak bileşenlerinin ikinci tur için farklı isimlere destek açıklaması ise kamuyonun gündemini sallamıştı.

 TELE1 televizyonunda canlı yayınınına konuk olan Zafer Partisi lideri Özdağ, Sinan Oğan'a Suriyeli sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi için bir takvim olduğunu söylemesi ve bu sözlerin AK Partili yöneticileri tarafından yalanlanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji'den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Sel Uyarısı Meteoroloji'den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Sel Uyarısı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için destek açıklaması yapmadan önce AK Parti'li Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede kendisine böyle bir takvimden bahsedilmediğinin altını çizen  Özdağ, Sinan Oğan'a şu sözlerle çağrıda bulundu:

"Numan Bey bana bir takvimden bahsetti mi? Hayır, bahsetmedi. Bana bir milyon sığınmacının gönderileceğini söyledi, ancak sığınmacı sayısını beş milyon olarak verdi. Geriye kalan dört milyon Suriyeli için ne yapılacağını sordum, ancak cevap alamadım"