Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla faiz indirimli kredi uygulamasının esaslarını belirledi.

Buna göre, bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'ini tarımsal girdiler için kullanılabilecek. Geri kalan yüzde 30'u ise nakit olarak kullanılabilecek. Üretim planlaması yapan çiftçiler yüzde 20, sözleşmeli üretim yapanlar ise yüzde 15 ilave faiz indiriminden yararlanabilecek. Hastalıktan ari işletmelere ve sağlık sertifikasına sahip olan hayvancılık işletmelerine yüzde 70-100 oranlarında faiz indirimi sağlanacak.

Yeni kurulacak seralar, kapalı bitkisel üretim üniteleri, mantar üretim tesisleri ve meyve bahçeleri için uygunluk belgesi ile kredi kullanılabilecek. Tarımsal AR-GE firmaları ve girişimciler yüzde 50 faiz indirimli kredi kullanabilecek. Biyolojik ve/veya biyoteknik mücadelede kullanılan tesisler biyo-tarım yatırımları kapsamında destekleniyor.

Üst Düzey Polisleri İlgilendiren Rapor Başsavcılığa Teslim Edildi Üst Düzey Polisleri İlgilendiren Rapor Başsavcılığa Teslim Edildi

Bakan İbrahim Yumaklı, bu desteklerin tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak ve gıda arz güvenliğini güçlendirmek için büyük önem taşıdığını belirtti. Üreticilere yönelik bu desteklerin, planlı üretimi teşvik ederek tarımsal ihracatı artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Tarımsal üretimde rekorlar kırarak gıda arz güvenliğinin devamını sağlamak amacıyla çalışmaların devam edeceğini ifade etti.