YKS'ye Rekor Başvuru: 2023

Türkiye'nin en büyük sınav organizasyonlarından olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sınav için rekor düzeyde başvuru yapıldı. Bu yıl, sınava başvuran aday sayısı önceki yıllara göre büyük bir artış gösterdi.

Üç Oturumlu YKS'ye Milyonlarca Aday Başvurdu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, üç oturumdan oluşacak olan YKS sınavına başvuruların tüm zamanların rekorunu kırdığını söyledi.

ÖSYM, Sınav Hazırlıkları için Seferber Oldu

ÖSYM Başkanı Ersoy, sınav organizasyonu için ellerindeki tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. YKS'ye yönelik hazırlıkların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü ve sınav uygulamasının 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacağını söyledi.

1 Milyondan Fazla Görevli Sınavlarda Görev Alacak

YKS, Türkiye'nin tüm illeriyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gerçekleştirilecek. Sınavlarda görev alacak olan personel sayısı 1 milyon 97 bin 82 kişi olacak. Sınavlarda görev alacak personele her sınav için ayrı ayrı ücret ödenecek. YKS'nin gerçekleştirileceği sınav merkezlerinde toplamda 21 bin 438 bina ve 360 bin 456 salon kullanılacak.

36 bin sözleşmeli sağlık personelinin hizmet birimleri açıklandı 36 bin sözleşmeli sağlık personelinin hizmet birimleri açıklandı

Görevli İşlemleri Sistemi Üzerinden Tercih Yapılacak

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, akademisyenler, öğretmenler ve kamu çalışanlarının Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden tercihte bulunabileceğini belirtti. Ersoy, afet bölgesinde gerçekleştirilecek YKS uygulamasında da 171 bin 82 görevlinin sahada olacağını ve sınava girecek adaylara şimdiden başarılar dilediğini söyledi.