Gram altın fiyatı güne yükselişle başladı ve 1.247 TL'den işlem gördü. Dün altının gram fiyatı da altının ons fiyatına paralel olarak değer kazandı ve günü yüzde 0,31 artışla 1.241 liradan tamamladı. Saat 10.30 itibarıyla altının gram fiyatı yüzde 0,48'lik artışla yükselişini sürdürerek 1.247 liradan işlem görürken, çeyrek altın 2.050 liradan ve Cumhuriyet altını 8.300 liradan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı dün 1.990 dolardan kapandı ve bugün yüzde 0,25 artışla 1.995 dolardan işlem gördü. Analistler, küresel piyasaların enflasyon ve durgunluk endişeleri nedeniyle yön aramaya devam ettiğini ve ABD Merkez Bankası'nın Mayıs ayında faiz artırımlarını sonlandırabileceği beklentisinin altının ons fiyatını güçlendirdiğini kaydetti. Analistler ayrıca ABD'de ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerin tahvil talebini artırdığına ve Fed'in Haziran ayı faiz artırımına ilişkin tahminlerinin son piyasa fiyatlamalarında önemli ölçüde gerilediğine dikkat çekti.

Analistlere göre Fed'in önümüzdeki ay 25 baz puan faiz artırımına gideceği beklentisi %85 seviyesinde yer alırken, ABD'de konut piyasasına ilişkin verilerin ekonomik aktiviteye ilişkin daha net sinyaller vermesi bekleniyor. Analistler bugün ABD'de konut fiyat endeksi, yeni konut satışları, tüketici güven endeksi ve Richmond Fed imalat endeksi verilerinin takip edileceğini öne sürüyorlar. Teknik açıdan bakıldığında ons altının destek seviyesi 1.990 dolar, direnç seviyeleri ise 2.000 ve 2.020 dolar.