Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'daki Trabzon Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada, "Trabzon hafif raylı sistem projesini hayata geçiriyoruz." dedi. Bakan Uraloğlu, Trabzon'un ulaştırma altyapısına yapılan yatırımları ve kente kazandırılacak olan raylı sistem projesini açıkladı.

Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı

Bakan Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günleri etkinliğinde yaptığı konuşmada, Trabzon'un Türkiye'nin en yaşanabilir kentlerinden biri olduğunu ve ulaştırma altyapısına 147 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirtti. Ayrıca, Trabzon'un Türkiye'nin en fazla ihracat yapan şehirlerinden biri olduğunu da vurguladı.

Uraloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokolle birlikte kente 31,9 kilometre uzunluğunda kent içi raylı sistem kazandırılacağını duyurdu. Bu sistem, Akçaabat'tan Yomra Merkeze uzanacak olup Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, Otogar ve Havalimanı gibi önemli noktalara hizmet verecek. Toplamda 56 istasyon içeren bu raylı sistem projesi, Trabzon'un ulaşımını büyük ölçüde kolaylaştıracak.

Bakan Uraloğlu, konuşmasında, "Biz bir söz verdik mi yaparız." diyerek, Trabzon'a yapılan sözleri yerine getireceklerini vurguladı. Ayrıca, Trabzon Havalimanı'nın genişletme çalışmalarının başladığını ve yeni havalimanı projesinin de yatırım programına alındığını belirtti. Yeni havalimanının 3.240 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde bir pist ile geniş gövdeli uçakların da inebileceği bir yapıya sahip olacağını ifade etti.