SGK'nın, çalışan annelere yönelik 325 euro değerindeki bakıcı destek ödemesi yapacağı projeyle ilgili detaylar netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeyi duyurarak çalışan anneler arasında heyecan yarattı.

Amiral Gemisi Tasarımıyla Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri Amiral Gemisi Tasarımıyla Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Proje kapsamında, annenin 0-36 aylık bebeği olması ve en az 30 günlük prim ödemesi yapmış olması gerekmektedir. Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca uygulanacak olan projeyle, çalışan annelere aylık 325 euro destek verilecek. Bu destek, 2019-2022 yılları arasında 3700 anneye verilen maddi destek rakamının bu yıl 7000'e yükseltilmesini sağlayacak.

Tam zamanlı çalışan, 0-36 aylık bebeği olan ve en az 30 günlük prim ödemesi yapmış anneler, bakıcı desteğine başvurabilecekler. Bakıcılarını sigortalı olarak çalıştıran annelere ise 1 yıl boyunca aylık 325 euro ödeme yapılacak. Bu destek, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki annelere verilecek.

Bakıcıların 18 yaşından büyük olması ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR ile ilgili bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir. Destekten yararlanacak annelerin bakıcılarına en az asgari ücret ödemesi gerekmektedir. BağKur'lu ve Devlet Memuru anneler ise bu destekten yararlanamayacaklar.

Proje sayesinde, anneler aldıkları maddi destekten istihdamdan kopmamış olacaklar ve eğitimli, sertifikalı bakıcıların istihdamı teşvik edilecektir. Destekten ne zaman başlayacağı ve başvuruların ne zaman yapılacağı önümüzdeki günlerde netleşecektir.