İçişleri Bakanı: Terör Örgütlerin Taksim'e Gelme Çağrılarına Karşı Önlem Alınacak İçişleri Bakanı: Terör Örgütlerin Taksim'e Gelme Çağrılarına Karşı Önlem Alınacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaklaşık 60 maddeden oluşan bu yargı paketinin, özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı amaçlayan düzenlemeler içerdiğini belirtmiştir. Bu çerçevede, hükümlülerin koşullu salıverilme sürelerinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi sağlanacak, böylece cezasızlık algısı güçlendirilmeye çalışılacaktır. Hükümlülerin cezaevlerinde daha uzun süre kalmasını öngören düzenleme ile her hükümlü, cezasının en az yüzde 40'ını cezaevinde çekecektir. Ayrıca, denetimli serbestlik süresinin 3 yıl olmasına yönelik bir düzenleme de planlanmaktadır.

Bu paket aynı zamanda mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip hukukçular için sınavsız olarak ara buluculuk yapma imkanı getiriyor. Yani, uzun yıllara dayalı tecrübeye sahip olan hukukçular, bu alanda daha etkin rol alabilecekler.

Bu kapsamlı düzenlemelerden biri, anneye veya babaya, çocuklarıyla arasındaki soy bağını reddetme hakkı tanıyan bir düzenleme olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda, evlat edinenlerin isimleri, evlatlığın kimliğine anne ve baba adı olarak yazılabilecektir.

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yargı paketinin taslak aşamasında olduğunu ve tamamlandığında milletvekillerine sunularak Meclis çalışmalarının ardından nihai şeklini alacağını ifade etti.