1 Temmuz'dan sonra kiraların yüzde 25 zam sınırının ne olacağı belirsizliğini korurken, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kiraların artabileceği endişesi giderek artıyor. Yaklaşık 2 yıldır uygulanan yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceği konusunda belirsizlik sürerken, ev sahipleri ve kiracılar geleceğe dair endişelerini dile getiriyor.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yüksek kiralar ve artan konut fiyatlarına dair çözüm önerilerini paylaştı. Akçam, yerel yönetimlerin fiyat belirlemede etkin olması gerektiğini vurgulayarak, inşaat malzemelerindeki fahiş fiyatların kontrol altına alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, konut sorununa çözüm olarak ikinci el konutlara uygun kredilerle erişimin sağlanması ve ikinci konut talebinin vergilendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Akçam'ın önerileri arasında, şehirlerin etrafındaki banliyölere insanların yönlendirilmesi ve merkeze ulaşım sorununun çözülmesi de yer alıyor. Bununla birlikte, yerel yönetimler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir Fiyat Belirleme Komisyonu kurularak her konutun taşınmaz kimliği ile takip edilmesi ve rayiç fiyat oluşturulması önerisi de yüksek kira sorununa çözüm olarak öne çıkıyor.