CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "(MEB'in yeni müfredat taslağı) Bu taslak derhal geri çekilmeli, eğitimin tüm paydaşlarının dahil olduğu, bilimsel, nitelikli ve çocuklarımızın çağdaş dünya ile rekabet edebilecek seviyede, kaliteli bir eğitim alabilecekleri bir müfredat çalışması yeniden yapılmalıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklama yaptı.

Hafta sonu Ankara'da Türkiye Barolar Birliği ve barolar öncülüğünde, avukatların "Büyük Savunma Mitingi" yaptığını belirten Yücel, "Avukatların, ekonomik sorunları günden güne artıyor. Avukatlık mesleği itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Avukatlar şiddete uğruyor, avukatlar öldürülüyor ve bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitiren bir yargı sistemi içinde savunma hakkı için mücadele veriyorlar. Sadece barolar, avukatlar değil, 85 milyon olarak, hep birlikte, savunmanın gücüne güç katmalıyız." ifadelerini kullandı.

Haftalardır Yargıtayın başkan seçemediğini ifade eden Yücel, "Bugün 28. tur seçim yapıldı ve başkan yine seçilemedi. Çok ciddi bir kutuplaşma olduğu ortada. Siyasi görüşlerin, hukuk ve adalet kavramlarının önüne geçtiği ortada." diye konuştu.

"Müfredat Taslağı Derhal Geri Çekilmeli"


Binlerce öğretmenin atama beklediğini, atanamayan öğretmenlerin Ankara'da eylem yaptığını aktaran Yücel, dünyanın en önemli mesleğini yapmak için eğitim alan yüzbinlerce öğretmenin geleceğinin, Milli Eğitim Bakanının iki dudağının arasından çıkacak karara bırakılamayacağını vurguladı.

Eylem yapan öğretmenlerin isteklerinin Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde mülakatsız, 68 bin atama olduğunu kaydeden Yücel, CHP olarak tüm öğretmenlerin yanında olduklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Eğitimin bir ülkenin gelişmesinin, ilerlemesinin ön koşulu olduğuna dikkati çeken Yücel, "Eğitim müfredatı, bir ülkenin eğitim politikasının anayasası gibidir. Eğitim politikasının içeriği, ideolojilere göre değil, evrensel değerlere göre belirlenir. Nedir bu evrensel değerler? Akıl, bilim ve fendir. Eğitim, siyasi iktidarların deneme tahtası değildir." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıkladığı yeni müfredat taslağını eleştiren Yücel, taslakta cumhuriyet ruhu olmadığını savunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirecek anlayışla taban tabana zıt müfredat taslağı derhal geri çekilmelidir. MEB, milyonlarca çocuğumuzun geleceğini etkileyecek müfredatı, bir siyasi parti programı gibi yazmıştır. O yüzden bu taslak derhal geri çekilmeli, eğitimin tüm paydaşlarının dahil olduğu, bilimsel, nitelikli ve çocuklarımızın çağdaş dünya ile rekabet edebilecek seviyede; kaliteli bir eğitim alabilecekleri bir müfredat çalışması yeniden yapılmalıdır. 'Yaptım oldu' anlayışıyla eğitime darbe vurulamaz."