Ağustos ayında, Togg T10X modelinin 1.965 satış adedi ile zirveye yerleştiği gözleniyor. Bu başarıyı 918 satış adedi ile Renault Megane E-Tech izliyor. Diğer modeller ise MG 4 (412), Citroen e-C4 (252), ve Renault Zoe (154) şeklinde sıralanıyor.

Yeni ve Cazip: Renault Megane E-Tech

Renault Megane E-Tech'in Türkiye pazarına yeni girmesine rağmen gösterdiği performans oldukça etkileyici. 1.499.000 TL başlangıç fiyatına sahip olan bu model, ilerleyen aylarda da dikkatleri üzerine toplamaya devam edecek gibi görünüyor.

Araç sahibi olmanın maliyeti dudak uçuklattı! Tarihi zirve Araç sahibi olmanın maliyeti dudak uçuklattı! Tarihi zirve

2023 Genel Bakışı: Elektrikli Otomobil Trendleri

2023 yılının tamamına ilişkin verilerde, Togg T10X'in 3.400 satış adedi ile yine başı çektiği gözleniyor. Onu sırasıyla Renault Zoe (1.620), MG 4 (1.380), Renault Megane E-Tech (918) ve MG ZS (872) takip ediyor.

Çeşitlilik ve Fiyat Avantajı

Yılın tamamına ilişkin veriler, elektrikli otomobillerin her segmentten tüketiciyi cezbettiğini gösteriyor. Elektrikli araçların içten yanmalı otomobillerle rekabetçi fiyatları, inovasyon arayan tüketicilerin gönlünü kazanıyor.

Tesla'nın Yokluğu: Neden Listede Yer Almıyor?

İlginç bir şekilde, Tesla'nın popüler Model Y'sı bu listelerde yer almıyor. Bunun nedeni, şirketin ODMD ile resmi veri paylaşmaması. Tesla eğer dernek üyeliğine karar verirse, satış verileri de kamuoyu ile paylaşılacak.