Yeni yasalar kapsamında, tüm akıllı cihaz üreticileri artık cihazlarını siber suçluların erişimine karşı korumakla yükümlü olacak.Kullanıcıların cihazlarında fabrika ayarları olarak belirlenen ortak ve zayıf şifreleri değiştirmeleri gerekecek. Önlemler, giderek artan siber saldırılara karşı bir güvenlik kalkanı oluşturarak, teknoloji kullanıcılarının güvenliğini ön planda tutacak.

Güvenli internet kullanımı

ABD Tarafından Kritik Veri Açıklandı! Altın ve Döviz Piyasalarında Son Durum Ne? İşte Detaylar ABD Tarafından Kritik Veri Açıklandı! Altın ve Döviz Piyasalarında Son Durum Ne? İşte Detaylar

Bilim ve Teknoloji Bakanı Jonathan Berry, yeni yasaların dünya çapında bir ilk olduğunu belirterek, tüketicilerin artık akıllı cihazlarını kullanırken daha güvende olacaklarını vurguladı. Bakan Berry, "Gündelik yaşamımız giderek daha fazla çevrim içi cihazlara bağımlı hale geliyor. İnternetin yarattığı tehditlerle başa çıkabilmek için bu yasaları devreye soktuk. Amacımız, İngiltere'yi internet kullanımı için dünyanın en güvenli yerlerinden biri yapmak," dedi.