Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranının %10.2 seviyesinde olduğunu belirterek, yaşlılara aktif ve sağlıklı yaşlanma imkanı sağlamak için çeşitli hizmet modelleri sunduklarını vurguladı. Bakan Göktaş, "Evde bakım ve gündüz bakım hizmetlerini içeren, koruyucu ve önleyici hizmet modellerimizi daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, yaşlılarımız ve yakınlarının tercihlerine uygun projeler geliştiriyoruz," dedi.

Programın finansmanı ve etkisi

BBP Lideri Mustafa Destici: Öğretmenler KPSS'den Aldığı Puan Başarısına Göre Atanmalıdır BBP Lideri Mustafa Destici: Öğretmenler KPSS'den Aldığı Puan Başarısına Göre Atanmalıdır

Son sekiz yılda, yaşlı bakımı için toplam 45 milyon TL finansman sağlandığı belirtilen program kapsamında, 42 belediye iş birliğiyle 74 proje yürütüldü ve bu projelerle 128 bin 691 yaşlıya ulaşıldı. Bakan Göktaş, 2024 yılı için YADES programına ayrılan bütçenin 11 milyon 278 bin lira olduğunu açıkladı. 

Başvuru süreci nasıl işleyecek?

YADES programına başvurular bugün itibarıyla başlamış bulunuyor ve 3 Haziran 2024 tarihi saat 17.00'a kadar devam edecek.