Türkiye’nin ilk buğday hasadının gerçekleştiği ve ihtiyacın yaklaşık yüzde 4’ünü sağlayan Adana’da buğday bu yıl  1 milyon 330 bin dönüm alana serpildi. Havaların da il genelinde sıcak gitmesinden dolayı buğday bu yıl yaklaşık 15 gün önce hasat yapılacak. Bir hafta içerisinde hasadı yapılacağı değerlendirilen buğdayda çiftçiler fiyatların paylaşılmasını istiyor.

Çiftçiler, geçtiğimiz yıl ton başına 8 bin 250 lira olarak değerlendirlien buğday fiyatının bu yıl ton başına 15 bin lira olmasını talep ediyor. 

“BAŞAKLAR ÇOK BÜYÜK”
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bu yıl buğdayda rekoltenin yüz güldüreceğini belirterek, “Bu yıl başaklar çok büyük. Bu sene yağışlar çok iyi geçti. Nisan ayında da biraz yağmur yağarsa geç hasat edilen buğdaylar için iyi olacak. Sahil kesimlerinde bu hafta hasat başlayacak. Ova için bir yağmur çok güzel olacak. Bu sene rekolteyi yüksek bekliyoruz. Adana genelinde 1 milyon 330 bin dönüm alanda ekim var. Türkiye üretiminin yüzde 4’ü Adana’dan karşılanıyor” ifadelerine yer verdi. 

Aziz Yıldırım: Atatürkçüyüm, Laik ve Cumhuriyetçiyim Aziz Yıldırım: Atatürkçüyüm, Laik ve Cumhuriyetçiyim


“ALTINDA VERİLECEK FİYAT KURTARMAYACAKTIR"
Fiyatların ton başına 15 bin lira ve prim yardımının da kıraç bölgelerde ton başına 2 bin lira olması gerektiğini belirten Doğan, “Biz bu sene buğdaya 15 lira fiyat bekliyoruz. Geçen sene ton başına 8 bin 250 lira verilmişti. 15 liranın altında verilecek fiyat kurtarmayacaktır. Kıraç bölgelerde de ton başına verilen prim desteğinin 2 bin lira olmasını bekliyoruz. Eğer yağmur yağarsa taneler daha tok olacaktır ve verimi fazlalaştıracaktır. Afet olmazsa bu sene çiftçimizin yüzü buğdaydan gülecek” dedi.