Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, popüler tren rotası Turistik Doğu Ekspresi'nin 2023-2024 sezonuna hazır olduğunu belirtti. Trenin 11.12.2023 ve 08.03.2023 tarihleri arasında Ankara'dan; 13.12.2023 ve 10.03.2024 tarihleri arasında ise Kars'tan hareket edeceğini aktardı.

Kars'ın Ani Harabeleri'nden Çıldır Gölü'ne kadar birçok turistik mekâna Turistik Doğu Ekspresi ile ulaşmak mümkün. Bu rota, sadece Kars'ı değil, aynı zamanda Sivas, Erzurum ve Erzincan gibi şehirleri de ziyaretçilere sunuyor.

Ek seferlerle yolculuk imkanı

Yılbaşı ve sömestr dönemleri düşünülerek ek seferler planlandı. Bu ek seferler, Ankara ve Kars arasında toplam 84 tren seferi ile gerçekleştirilecek.

Gezi amaçlı duruşlarla daha zengin bir deneyim

Yolculuk sırasında Erzincan, Erzurum, İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duruşlar yapılacak. Bu duruşlar sayesinde yolcular, gezinin en keyifli anlarını yaşayacak.

Yataklı vagonlar ve bilet satışları

Turistik Doğu Ekspresi trenlerinin içeriği 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor. Bireysel yolcular için belirlenen 2 vagondan bilet satışları başladı.

Oda fiyatları ne kadar?

Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu: İşte Hisse Bedelleri Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu: İşte Hisse Bedelleri

Turistik Doğu Ekspresi'nin yataklı oda fiyatları, döneme göre değişiklik gösteriyor. Düşük dönemde 6 bin lira, normal dönemde 8 bin lira ve yüksek dönemde 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Odada maksimum iki kişi seyahat edebilirken, 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için seyahat ücretsiz.

Kalkış saatleri

Ankara-Kars yönündeki trenin kalkış saati 15.55 iken, Kars-Ankara yönündeki trenin kalkış saati 22.20 olarak planlandı. Bu saatler, yolcuların seyahat planlamalarını daha kolay yapabilmeleri için belirtildi.