Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları netleşti. Büyükbaş hayvanlar için canlı kilogram fiyatı 280 ila 340 TL arasında, küçükbaş hayvanlar için ise 250 ila 300 TL arasında belirlendi. Bu durumda küçükbaş hayvanların fiyatı 13 bin TL'den başlayacak.

S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar

Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre, 16 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı için vatandaşların kurbanlık arayışı başladı. Bu yıl, artan et fiyatlarına paralel olarak kurbanlık fiyatlarında da geçen yıla göre önemli bir artış yaşandı. Büyükbaş hayvanlarda canlı kilogram fiyatı 280 ila 340 TL arasında, küçükbaş hayvanlarda ise 250 ila 300 TL arasında seyrediyor. Böylelikle küçükbaş hayvanların fiyatı 13 bin ila 20 bin TL arasında, büyükbaş hayvanların hisse fiyatı ise 20 bin ila 30 bin TL arasında değişecek.

Her yıl Kurban Bayramı'nda 2.5 milyon adet küçükbaş ve 800 bin civarında büyükbaş hayvan pazara inerken, bu yıl geçmiş yıllara göre satış miktarında düşüş bekleniyor. Sektör temsilcileri, pazarda bulunan hayvan sayısında %20'lik bir düşüş olacağını öngörüyor.

Kurbanlık fiyatlarının henüz dernek veya vakıflar tarafından açıklanmadığı belirtiliyor. Ancak, yerel kesimlerde vekalet yoluyla kesimlerin fiyatının, piyasadaki fiyatların %30 altında olacağı tahmin ediliyor.

Kurbanlık bağışlarının yoğun olduğu ülkelerden Sudan gibi ülkelerde etin kilogram fiyatının Türkiye'nin üçte biri olduğuna dikkat çekilirken, bu ülkelerde vekaletle kesilen kurbanlık fiyatlarının Türkiye'nin yarı fiyatına denk geleceği belirtiliyor. Bu nedenle, bu yıl yurtdışında vekaletle kesimlerde artış bekleniyor.