İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk, yapay zekanın, bugün karşılaştığımız en ciddi varoluşsal tehditlerden biri olduğunu belirtti. "Bir şeyle karşı karşıyayız ki bu, ilk kez en akıllı insandan bile daha akıllı olacak," şeklinde konuşan Musk, insanların fiziksel yeteneklerden ziyade zekalarıyla öne çıktığını, ancak yapay zekanın bu alanda insanları geçme potansiyeline sahip olduğuna işaret etti.

İnsanlık için faydalı bir araç olmalı

Musk, yapay zekanın sadece bir tehdit değil, aynı zamanda insanlığın yararına da kullanılabilecek bir araç olduğunu belirtti. Yapay zekanın doğru bir şekilde yönlendirilmesi halinde insanlık için büyük faydalar sağlayabileceğini dile getirdi. Ancak, bu potansiyeli tam olarak kullanabilmek için gereken önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Tarihi bir zirve: Bletchley Park'ta yapay zeka güvenliği

Dünyada yapay zeka güvenliği konusunda düzenlenen ilk etkinlik olan Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi, tarihi bir öneme sahip Bletchley Park'ta gerçekleştiriliyor. Nazi Almanyası'nın şifrelerinin çözüldüğü bu park, kod çözme amaçlı bilgisayarların temellerinin atıldığı yer olarak biliniyor. İki gün sürecek olan bu etkinlikte, yapay zekanın kamu yararına nasıl kullanılacağına dair konular ve bu teknolojinin riskleri ele alınacak.