Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Nisan hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.

Ülke genelinde hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri, Çanakkale'nin doğu kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı: Marmara ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 -60 km/saat) olarak esecek.

Ankara Emniyeti'nde görevden uzaklaştırılan 3 müdüre soruşturma başlatıldı. Ankara Emniyeti'nde görevden uzaklaştırılan 3 müdüre soruşturma başlatıldı.

Uyarılar:

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
  • Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.
  • Toz Taşınımı Uyarısı: Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı olabilir. Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar yaşanabilir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.