AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında salı günü bir araya gelerek 31 Mart seçimlerinin ardından partinin durumunu değerlendirecek. Toplantıda, partinin yeni bir yol haritası belirlemesi hedefleniyor.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından MYK, partinin geleceğini şekillendirecek önemli kararları ele alacak. Teşkilat Başkanlığı da, seçim sürecinde belediye başkan adayı olan tüm isimleri dinleyerek yaşanan deneyimleri değerlendirecek. Adaylar, seçim sürecinde karşılaştıkları zorluklar hakkında bilgi verecekler.

Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı

Salı günü gerçekleşecek MYK toplantısında, MYK üyelerinin kendi seçim bölgeleri için yaptıkları analizler masaya yatırılacak. Ayrıca, önceki MYK toplantısında ortaya konulan sorunların çözümü de ele alınacak.

AK Parti içerisinde yapılan seçim analizleri, bazı il ve ilçe teşkilatlarında problemlerin olduğunu gösteriyor. Bazı illerde teşkilatların sahaya inmediği, adaylık düşünen il ve ilçe başkanlarının ise genel merkez tarafından gösterilen adaylara beklenen desteği vermediği tespit edildi.

Genel Merkez'deki analizlere göre, İç Anadolu bölgesinde gençlerin büyük çoğunluğunun AK Parti'ye oy verdiği ancak kıyı bölgelerinde benzer bir destek görülmediği belirlendi. Bu nedenle, kıyı bölgelerindeki gençlerin AK Parti'ye neden oy vermedikleri de araştırılacak.