Yozgat iline bağlı Sarıkaya'da belediye işçilerine verilen maaşlara büyük zam geldi. Sarıkaya Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası ile çalışan 121 sendika üyesi adına yapılan toplu sözleşme ile bir işçinin maaşı 22.300 TL oldu.

12 bin lira olan bir işçi maaşı yapılan büyük zam oranı ile 22 bin 300 TL oldu. Toplu sözleşme 3 yıllık olacak. Sosyal haklara da işçilere yüzde 100'lük zam yapıldı. 

Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel; “Çalışanlar bizim göz bebeğimiz.  Benim babam da bir işçiydi.  İşçiliğin ne olduğunu bilen biriyim. Bizler, çalışanının alın teri kurumadan hakkını verenlerden yanayız. Memur ve işçi ücretleri arasında uçurum olmuştu, bu durumu imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile dengeledik. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz” diye zam konusunda böyle konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi