Birçok yaşanan depremi yaşanmadan önce yaşanacağına yönelik uyarıları ile farkındalık yaratan Prof. Dr. Naci Görür, bir gazetecinin kendisine yöneltilen eleştiriye sert yanıt verdi.

Yunanistan, Ege Adaları İçin Vize Kolaylığını Artırıyor! İşte Detaylar Yunanistan, Ege Adaları İçin Vize Kolaylığını Artırıyor! İşte Detaylar

Gazetici Rıfat Söylemez, yerel bir radyo kanalının yayınını "Deprem Profesörü Naci Görür’ün 2 yıl zorunlu olarak Adana’da yaşaması icin Hükümet acil bir karar almalı!" başlığı ile açmıştı. 

Daha sonra yayında konuşan Söylemez, "Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür hocam her sarsıntı olduğunda biz bu kenti terk etmek zorunda mıyız. Bizi sürekli tedirgin ediyorsunuz. Hocam Adana da 2 yıl zorunlu konaklamaniz için KHK karari çıkarilsin gelinde yerinde inceleyin" diye eleştiride bulundu. Bu eleştiri söz konusu radyo kanalının Twitter hesabında da paylaşıldı.

Prof Dr. Nacı Görür, kendisine yöneltilen eleştiriye Twitter hesabından cevap verdi.

Prof. Dr. Görür: 

"Sayın Rıfat söylemez, siz aydın bir gazetecisiniz. Size kim kenti terkedin diyor? Gazetenle halkı aydınlat, onların deprem kültürünü ve farkındalığını artır. Yerel yönetim ve merkezi yönetimden deprem dirençli Adana’yı talep et. İnsanlarımız depremden zarar görmesin diye mücadele et. Bizim öngörülerimizi beğenmiyorsan takip etmekten vaz geç ve gönlüne göre birini bul. Sevgiyle" dedi.