Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçaklarını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında elektronik ödemeleri yakından takibe aldıklarını belirtti. Şimşek, başta sosyal medya fenomenleri olmak üzere Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi platformlardan gelir elde edip, bu gelirleri beyan etmeyenler hakkında bir çalışma başlatıldığını duyurdu.

Bakan Şimşek, elektronik ortamda mal ve hizmet alım satımı yapan firmaların detaylı bir çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda ödeme kayıtlarından hareketle yaklaşık 250 bin mükellefi analize tabi tuttuklarını açıkladı. Ayrıca, e-ticaretin artması ve elektronik ödemelerdeki yüksek artışların vergi yükümlülüklerine etkisini değerlendirdiklerini söyledi.

Şimşek'in verdiği bilgilere göre, sosyal medya uygulamalarından gelir elde edenler de bu kapsamda izlenmeye alındı. Fenomenler başta olmak üzere, sosyal medya üzerinden gelir elde edip, bu geliri beyan etmeyenlerle ilgili bir çalışma başlatıldı. Analizler kapsamında çok sayıda kişi tespit edildi ve vergi mükellefiyeti bulunmayanlarla ilgili gerekli işlemler başlatıldı.

Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağının önüne geçilmesi için yapılan çalışmaların devam edeceğini belirterek, mükelleflerin uyumsuzluklarının giderilmesi için bilgilendirme ve rehberlik çalışmalarının da yapıldığını ifade etti. Bakan, vergi ödemeyenlerin üzerine kararlılıkla gidileceğini vurguladı.

Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu: İşte Hisse Bedelleri Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu: İşte Hisse Bedelleri

Ayrıca, Şimşek'in açıklamalarına göre, KDV oran denetimlerine de ağırlık verilmiş ve özellikle restoran ve kafelerde yüzde 1 KDV oranıyla gerçekleştirilen satışlar üzerinde yapılan denetimler sonucunda birçok mükellefin analiz edildiği ve gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.