Yeni yılın başlamasıyla birlikte dolar/TL kuru üzerindeki artış hızını sürdürüyor. Dün 30 lirayı aşan kur, bu sabah 30,09 seviyesinden işlem görmeye başladı. Bugün ise gözler cari denge verileri ile Moody's kredi notu açıklamasında olacak.

New York'ta düzenlenen yatırımcı gününde enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ardından, bugün ödemeler dengesi verileri yakından izlenecek. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yatırımcılara dezenflasyon hedefine ulaşmak adına kararlı olduklarını ve parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa zamanda tamamlamayı planladıklarını belirtti.

Yatırımcıların gözü, Moody's tarafından yayımlanması beklenen kredi notu güncellemesinde. Aralık ayındaki kararı pas geçen Moody's, Türkiye'nin kredi notunun uzun bir süre sonra ilk kez yükselişe geçebileceğine dair işaretler vermişti.

Akaryakıtta yeni dönem: 15 Mayıs'ta tabela değişecek Akaryakıtta yeni dönem: 15 Mayıs'ta tabela değişecek

Dolar/TL kuru, son zamanlarda yabancı yatırımcıları faiz oranlarını düşürmek de dahil olmak üzere alışılmışın dışında politikalarla çekmediği süreçte, Türkiye'deki ekonomik gelişmeler ve döviz rezervlerine yönelik endişeler nedeniyle değer kaybetmeye devam ediyor.

TL, geçen yılın tamamında yüzde 36.6, Aralık ayında ise yüzde 2.2 kayıpla kapanmıştı. Ocak ayında ise kayıpların hız kazandığı görülüyor, TL 2024 başından bugüne yüzde 1,9 değer kaybetmiş durumda. Gece saatlerinde 30 eşiğini aşan dolar/TL, sabah saatlerinde 30,0900 seviyesinde işlem görüyor. Türkiye ekonomisi üzerindeki bu gelişmeler, finansal piyasalarda yakından takip ediliyor.