Şanlıurfa'da sahte savcı, gafil avlandı! Durumu fark eden gerçek savcı olayla ilgili incelemede bulundu. İşte o detaylar..

Şanlıurfa'da ceza infaz kurumunda tutuklu olarak bulunan dayısı M.K'nın soruşturmasını hızlandırıp yeniden mahkemeye sevk edilmesi için Şanlıurfa Adliyesi'ne gelen A.P., kendisini Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttı. Şahıs cezaevi savcısıyla görüşmek istediğini dile getirdi.

Görevlilerin yardımıyla cezaevi savıcısının odasına giren A.P., Şanlıurfa’ya gelme sebebini savcıya açıkladı.

ÇELİŞKİLİ CEVAPLAR VERDİ

Cezaevinde tutuklu olarak yargılanan dayısı M.K.’nın tekrar mahkemeye çıkarılması için savcıdan işlemlerinin hızlandırılması isteğinde bulunan A.P.’nin şüpheli hareketlerini çözen cezaevi savcısı, odasına gelen şüpheli kişinin kimliğini çıkarmasını söyledi. Kimlik denetimi yapan eden cezaevi savcısı, Ankara'da nerede görev yaptığını sordu. Şüphelinin çelişkili cevaplar vermesiyle, adliyede bulunan görevli kolluk kuvvetlerine irtibat sağlandı. Cezaevi savcısının odasına giden ekipler, kendisini savcı olarak tanıtan kişininkimliğini gerçek olmadığını tespit etti.

Yeni müfredatın ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: 'Türkiye için gerçek bir beka meselesidir' Yeni müfredatın ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: 'Türkiye için gerçek bir beka meselesidir'

Olayla ilgili gözaltına alınan A.P., üzerinden iki adet sahte olduğu kontrol edilen nüfus kağıtları da çıktı.

Emniyetteki soruşturmasının ardından adliyeye gönderilen sahte savcı A.P., nöbetçi hakimlik tarafından 'Resmi Belgede Sahtecilik' suçu olarak nitelendirilen olayda tutuklanarak yargılaarak cezaevine sevk edildi.