AK Parti, yerel seçimlere yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Parti genelinde yapılan temayül çalışmasında 8 binin üzerinde başvuru alındı, bunlardan yaklaşık 7 bini kabul edildi. Önceki gün MYK toplantısında, Seçim İşleri Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a detaylı bir sunum yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temayüle yoğun ilgi ve teşkilatın heyecanından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplantıda Türkiye genelinde 8 bin başvurunun yapıldığı, bunlardan yaklaşık 7 bininin kabul edildiği belirtildi. Mevcut belediye başkanları ve il başkanlarının da başvuruda bulunduğu ifade edilirken, İstanbul, Ankara ve İzmir için aday belirleme sürecine ilişkin istişareler yapıldı.

Öne çıkan bilgiler arasında, üç büyükşehre sürpriz isimlerin aday gösterileceği bilgisi yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geleceği ve istikrarı için yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, AK Parti'nin ulusal politikalarını şehirlere taşıma hedefinde olduklarını belirtti.

Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde

Toplantıda ayrıca, AK Parti'nin belediyecilik adıyla markalaşan eser ve hizmet siyasetini yeni şehircilik vizyonuyla birleştirme kararı alındı. Çağa ayak uyduran, sürdürülebilir, dirençli, üreten, iklim uyumlu, sıfır emisyonlu ve sıfır atık uyumlu, estetik, benzersiz ve kimlikli şehirler için çalışmalara başlanacağı ve beyannamelerin buna göre hazırlanacağı öğrenildi.

Temayülde en yoğun ilgi Hatay ve Kilis'ten geldi. Bu iki şehirde katılım oranı yüzde 91'e ulaştı. İstanbul ise yüzde 87'lik oranıyla dikkat çekti. Teşkilatın seçim heyecanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da memnun etti.