Türkiye'nin deprem riski taşıyan bölgeleriyle ilgili önemli bir açıklama Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan geldi. Türkiye'nin depremlerinin yüzde 52'sinin Kuzey Anadolu kırığı üzerinde, yüzde 33'ünün Batı Anadolu'da ve yüzde 13'ünün Doğu Anadolu kırığı üzerinde oluştuğunu belirten Ercan, son beş yılda Doğu Anadolu kırığının deprem açısından oldukça etkinleştiğine dikkat çekti.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Prof. Dr. Ercan, Orta Doğu Anadolu'yu ilgilendiren bölgeler arasında Pazarcık'la Gaziantep'in batısı, Kilis'in batısı ve Hatay-Suriye sınırından Ölü Deniz kırığı aday bölgesini riskli olarak sıraladı. Ayrıca, Bingöl, Muş Varto, Hakkari, Kars, Erzurum, Erzincan ve Amasya-Merzifon arasındaki bölgelerin de yeni deprem riski taşıyan iller arasında olduğunu belirtti.

Marmara Bölgesi'nde ise Sakarya Çukuru ile Kocaeli arasında yer alan bölgelerde deprem riski bulunuyor.

Ege Bölgesi'nde ise Yenice-Gönen, Balıkesir, Ayvalık, Denizli-Aydın arasında yer alan bölgeler ile Bodrum ve Marmaris gibi Ege Adaları'nın bulunduğu kesimlerin deprem açısından çekinceli olduğu ifade edildi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu bölgelerde alınacak önlemlerin ve deprem hazırlıklarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Halkın deprem bilincinin artırılması ve doğru önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, olası depremlere karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı.