Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 sayılı kanunun değiştirilmesi veya kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Bakan Göktaş, Ankara'da medya temsilcileriyle yaptığı buluşmada, 6284 sayılı kanunun önemini vurgulayarak, mağdurlara destek verdiklerini ifade etti.

Kanunun, şiddet gören kişilerin korunması ve güvence altına alınmasını hedeflediğini belirten Bakan Göktaş, kadın, çocuk ve erkek gibi tüm mağdurların yanında olduklarını vurguladı. Aileyi güçlendirmenin önemli bir öncelikleri olduğunu da ekledi ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını ve toplumla paylaştıklarını açıkladı.

2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi 2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi

Ancak, 6284 sayılı kanunun diğer tartışmalar ve mevzuatlardan ayrı bir şekilde ele alınması gerektiğini belirten Bakan Göktaş, bazı mağduriyetlerin karardan kaynaklandığına dikkat çekti. Süresiz nafaka konusunu da önemsediğini ifade eden Bakan, bazı insanların uzun yıllar önce evlendikleri durumlarda süresiz nafaka ödemek zorunda kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.